Joris Wijnen is de jongste telg van het Radio Peejenland team, maar met een ongekende staat van dienst. Zo is Joris in Brabant-en- omstreken bekend als ‘Chef Soldaat’, waarmee hij sinds 2016 heel Brabant en omstreken rondtrekt met zijn Leutige Leger. Doet ‘ie goed, die Joris!!
Het D’oevese carnaval, is een feest als geen ander, met een andere kijk op carnaval dan de dorpen en rijken in de verre omtrek. Het D’oevese carnaval, wordt door de Hoevense gemeenschap trots gedragen èn enorm actief meebeleefd. Radio Peejenland, is de enige èchte leutzender van Nederland en verspreidt deze bonte D'oevese kleuren over heel Hoeven, door middel van muziek, reportages en een uitgebreid verslag van “Super-Tuesday”. Daarmee draagt Radio Peejenland bij, aan de beleving van het D’oevese Carnaval in al zijn facetten, voor alle generaties en voor elk type carnavalsvierder. Radio Peejenland wordt trots gedragen door 8 enthousiaste carnavalsvierders...
De mensen achter de microfoon van Radio Peejenland!!
Of luister hier, hoe Bontje het verwoord heeft tijdens de Leutpraotersbrunch in zijn TriBuut. Klik op de foto, om het fragment te starten...
In 1981 ontstond het idee om tijdens carnaval radio te gaan maken. De eerste medewerkers, kwamen van enkele Hoevense "piratenzenders". Zo werd Radio Peejenland geboren. In de jaren die erop volgden groeide de populariteit van Radio Peejenland met forse sprongen. Met de opkomst van legale lokale omroepen, lag het voor de hand dat Radio Peejenland via Lokale Omroep Hoeven Bosschenhoofd ging uitzenden tijdens carnaval. Onder andere door de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1997, waarbij de verschillende lokale omroepen binnen de gemeente Halderberge samengevoegd werden, stierf Radio Peejenland helaas een stille dood.   Oprichting Stichting Radio Peejenland Maar... In de loop van 2003, kwamen de eerste ideeën naar voor om Radio Peejenland nieuw leven in te blazen. Het carnavalsfeest in Hoeven is namelijk een feest dat zich sterk onderscheid van de manier waarop carnaval in de omliggende dorpen gevierd wordt. Een serie van acties volgden elkaar op. Al gauw werd duidelijk dat één ding zeker was... Er moest een stichting opgericht worden. Omroepstichting Radio Peejenland. Op 25 mei 2004 ondertekenden de vier oprichters de oprichtingsverklaring bij notaris mr. C.R.C. Simons te Oud- Gastel. Omroepstichting Radio Peejenland was hiermee een feit. Radio Peejenland anno nu Sinds 2005, is Radio Peejenland tijdens carnaval te beluisteren op 104.9 FM. Radio Peejenland wordt zeer goed beluisterd; bijna iedereen in Hoeven en omgeving stemt af op Radio Peejenland om de gezelligheid van Peejenland mee te beleven. Ook Peejen die verhuist zijn, luisteren elk jaar trouw; via de Live-Stream.  Trouwe reacties komen uit Delft, Deventer, Dordrecht, maar ook uit Oostenrijk, de Verenigde Staten en zelfs vanuit Aruba. Radio Peejenland heeft zich ten doel gesteld op deze manier het Peejenlandse carnaval en alle aanverwante evenementen te ondersteunen en de Hoevense bevolking ze breed mogelijk te betrekken bij dit unieke feest. Heel veel luisterplezier!!
Ron van Baal is de secretaris van Radio Peejenland en, naast de maker van stampende programma-uurtjes met knijters van alle tijden, ook de man achter de alomgeprezen ‘sound’ van Radio Peejenland.
Ronny van Geel is de vliegende reporter tijdens de carnavalsdagen. Hij schetst een kleurig en altijd enthousiast beeld van de uiteenlopende manieren waarop D’oeve carnaval viert.
Marco Braspenning draait zo goed als dag-en- nacht tijdens de carnavalsdagen. Wanneer je ‘m niet ziet op ‘t Peejeplein of in de grote zaal van ‘t Kompas, dan hoef je alleen je radio maar aan te zetten om thuis keihard door te feesten op zijn vrolijke muzieknoten. Carnaval is pas afgelopen, wanneer hij z’n mengtafel uitzet...
Laurent van Baal is de man die ook zonder hoogwerker over de koppen kan kijken. Hij kent alle hoogheden uit de omgeving en slaat z’n slag tijdens de sleuteloverdracht en de grote optocht. In zijn dagelijkse programma, is het après-skiën geblazen!!
De geschiedenis van Radio Peejenland!!
Erwin Kerstens is de onvermoeibare voorzitter van Radio Peejenland. Erwin kent iedereen en iedereen kent Erwin! Wanneer Erwin draait, stroomt de gezelligheid de huiskamer binnen.
Ron van Baal Gerwin van Rossum Radio Peejenland 104.9FM Ferry de Bont, Bontje
Alexander van Druten is het hele jaar actief in de ether en verruilt de dance- klanken voor stevige carnavalsklanken tijdens de D’oevese carnavalsdagen.
Debby Mallens is de regisseuse en fotografe van Radio Peejenland. Met strakke hand probeert ze de ongeleide projectielen van Radio Peejenland in bedwang te houden en te zorgen dat de vele gewonnen prijzen bij hun rechtmatige eigenaar terechtkomen.
Radio Peejenland