De vijfde Kwèk van D’oeve is een feit met Lieke Schaffelaars en Mees van den Beemt. Zij staan op de D’oevese Leut van 2018 met hun nummer Ut Vliegt Vorbij!!  Uit de vele inschrijvingen en spannende audities werden zij overtuigend verkozen tot winnaars onder aanmoediging van de D’oevese Leut. Ook dit jaar is het nummer weer geschreven door de drie vaste schrijvers en hebben de Kwèkers zelf de tekst gemaakt. Ze genieten met volle teugen, want... Ut vliegt vorbij...
Tijdens een spectaculaire show op carnavalsmaandag, zijn de spiksplinternieuwe Kwèkers van 2017 gekozen uit maar liefst negen ingeschreven groepjes!! En de trotse winnaars zijn: Fleur Peters en Rozemarijn Bijlsma!! De vakjury bestond uit Co Vergouwen, Lars van Berkel en Jindra, die het er unaniem over eens waren dat Fleur en Rozemarijn het perfecte vierde duo zijn die De Kwèk van D’oeve gaan vertolken. En jawel, ze staan in volle glorie op de D’oevese Leut 2017 met hun knalnummer: Niet alleen!!!
De Kwèk van D’oeve 2017!!
Het was weer een ware klopjacht, maar ze hebben het weer perfect geheim weten te houden: Eline Tak en Esmée Janssen zijn De Kwèk van D’oeve 2016!!! Deze twee vriendinnen hebben twee dingen gemeen: hun liefde voor Carnaval en... dat ze enorm goed kunnen giechelen!! En daarnaast natuurlijk de eerste letter van hun voornamen. De maand voor 11-11 zijn ze dan ook onder het pseudoniem E&E door het leven gegaan, om te voorkomen dat toch vooral niet uit zou lekken dat zij de nieuwe Kwèkers waren. Ook dit jaar zijn CoLa Zero weer de studio ingedoken en het resultaat van noeste arbeid en psychedelische brainstorming werd Doe de Peejestamp!! De dames Eline en Esmée hebben op de melodie een aanstekelijke tekst geschreven, die gegarandeerd door heel jong (en ouder) D’oeve luidkeels meegezongen kan worden. Daarnaast hebben ze samen met Prinses Charona hard gewerkt aan een dans die iedereen mee kan doen. Dus, alle ingrediënten zijn er weer voor een prachtige demonstratie van jong D’oeves talent!!
De Kwèk van D’oeve 2016!!
Dat D’oeve veel talent heeft, wisten we natuurlijk al lang!! Maar dat het tweede jaar van De Kwèk van D’oeve zó grandioos zou uitpakken had niemand durven hopen!! Met ingehouden adem stonden ze achter de coulissen klaar tijdens 11-11... Maandenlang hadden ze het goed geheim weten te houden... Keihard hadden ze aan de tekst zitten sleutelen... Om nog maar te zwijgen van het gave bezoek aan de muziekstudio voor de CD opname... En toen mocht eindelijk iedereen weten dat de vriendinnen Merel van der Heijdt en Michelle van Druten de Kwèk van D’oeve 2015 zijn!! Het nummer “Dansen op de beat” is een eigentijds nummer wat op het lijf van deze Kwèkers geschreven is. Gegarandeerd dat het dak van Het Kompas een stukje omhoog gaat wanneer de eerste noten van dit lied door de speakers schallen!! Het enthousiasme waarmee deze dames erin gevlogen zijn (gesteund door het voltallige thuisfront), is ongelooflijk. Er kwam zelfs spontaan een nieuw logo voor De Kwèk en een hele gave clip!! De prijs van “Aanstormend Talent” en de “Aanmoedigingsprijs” van het 2e Hoevense Leut bal zijn dan ook helemaal terecht!! Het tweede jaar van De Kwèk van D’oeve is een feit. Merel en Michelle hebben het helemaal voor elkaar!! Volg al hun belevenissen op Facebook!! Wil je thuis lekker meedansen op de beat??? Koop dan de Hoevense Leut 2015 via een van de deelnemers.
De Kwèk van D’oeve 2015!!
Radio Peejenland is er voor alle leeftijden, van 0 tot 111 jaar. En elk jaar verschijnen er weer een stuk of 11 èchte originele D’oevese nummers op de Hoevense Leut CD. Jaren terug, deed groep 8 van de Mariaschool al mee aan de Hoevense Leut, onder de naam “’T Aagste van Merie”. Op de nieuwe Hoevense Leut CDs die uitkomen, zijn opvallend veel van die vroegere talenten terug te horen. En aangezien de jeugd de toekomst heeft, kwam Lars van Berkel dan ook met het idee om vanuit Radio Peejenland iets muzikaals te organiseren voor de jeugd. Het resultaat: De Kwèk van D’oeve. Een jaarlijkse verkiezing, waarbij ieder jaar twee nieuwe Kwèkers de kans krijgen om aan carnavalvierend D’oeve te laten horen wat ze in hun mars hebben. In 2013, werd de eerste verkiezing gehouden. Er stond een instrumentaal stukje muziek op de website van Radio Peejenland, waar jonge Peejkes en Peejinnekes tussen de 7 en 15 jaar hun eigen tekst op mochten schrijven en hun ingezongen versie konden mailen naar Radio Peejenland. De onbetwiste winnaars: Tommy Zeebregts en Mariska Wijnen!! Als beloofd, werd er een nieuw nummer voor de jonge kwèkers gemaakt. Co Vergouwen, Lars van Berkel en Ronny van Geel (kortweg: CoLa Zero), staken de koppen bij elkaar en kwamen met de melodie en de muziekband. Daarna gingen Tommy en Mariska hard aan de slag, om een originele tekst te bedenken voor hun lied. Dat werd: Zeg me waor mun D’oeve is. In november mochten de jonge talenten de professionele studio in bij Laurens van Wessel  en binnen de kortste keren stond het lied er zuiver op. Daarna volgde een reeks optredens en prijzen. Zo wonnen Tommy en Mariska de prijs voor het “meest Carnavaleske lied 2014”  tijdens het liedjesfestival van CS de Peejezaaiers en de “Vural Durgaon” trofee tijdens het 1ste Hoevense Leut Bal. En... de Kwèkers maakten samen met Jesse Monden ook nog een hartstikke leuke videoclip, die binnen de kortste keren honderden views had op Facebook en YouTube. Kortom: de eerste winnaars van de Kwèk van D’oeve, Tommy en Mariska, hebben de Kwèk ècht op de kaart gezet!! En nu... is het aan jou...
Over de Kwèk van D’oeve!!
Radio Peejenland 104.9FM
De Kwèk van D’oeve 2018!!
Radio Peejenland